BMW K1600B Grand America

De K1600B is een prachtige motor van BMW. Echter hebben wij bij JJ Suspension zeer veel klanten ontvangen van klanten die vinden dat hij lastig te sturen is, niet stabiel op de weg ligt en behoorlijk begint te zoeken op de snelweg. Door verschillende klanten hebben we hetzelfde verzoek gekregen: ligt het aan de vering?

Onderdempt

De K1600B is een prachtige motor, maar geen lichte motorfiets. Dat vraagt veel van de schokdempers. Helaas bleken de origineel gemonteerde dempers niet afdoende om de K1600B strak te laten sturen. Daarom heeft JJ Suspension met haar SRP schokbrekers een nieuwe set gecreëerd welke los van het ESA systeem werken: daar bleek het zwakke punt te liggen. Natuurlijk blijft de hoogteverstelling (alleen, passagier, koffers) zeker behouden.

Strak sturen: in de bochten en op de snelweg

Met SRP dempers hebben we de K1600B weer aan het sturen gekregen: de motor ligt stabiel op de snelweg zonder te zwabberen. In de bochten ligt deze zeer strak omdat door de nieuwe dempers het deinen volledig verdwenen is. Behalve dus veel betere stuureigenschappen is het ook een veel rustigere en comfortabelere motor geworden.

 

Wat klanten zeggen:

K1600B SRP review

SRP Set K1600B incl montage v.a. 2999,-

 

[contact-form-7 id=”133″]
K1600B schokdempers